Vlindertuin Mot in Mokum

Vlinderen in workshops/lezingen en tijdens expedities!


Er kan op meerdere plekken gevlinderd worden. Elke plek is anders qua grond en activiteiten.

 

Projecten 

Er zijn meerdere locaties die je kunt bezoeken! Uiteindelijk moet Amsterdam gewoon een natuurinclusieve vlinderstad worden natuurlijk! Dit zijn op dit moment de Vlindertuinen:

>Vlindertuin op NoordOogst (meteorenweg 280) 

Dit is een verstopte openbare tuin van 800m2 speciaal ingericht voor vlinders en rupsen. Deze locatie wordt gebruikt voor oa. schoolcursussen. Dit is de enige plek waar nachtvlindernachten worden georganiseerd en waar je je eigen vlinder-expeditie kunt reserveren (tijdelijk gestopt). Deze tuin is vooral het decor van de cursussen en lezingen. Aan deze tuin staat een verkoop-tipi met hierin biologische dracht- en waardplanten die je kunt kopen, daarvoor is een QRcode aanwezig.  Exact adres - Meteorenweg 280, 1035RN, Amsterdam


>Vlindertuin op Buikslotermeerplein (buikslotermeerplein 2001) 

[Let op: deze tuin wordt in juli 2024 geëvacueerd omdat er een gebouw op komt, gratis planten uitgraven voor de buurt tzt!] Dit is ook een openbare tuin van 900m2 speciaal ingericht voor vlinders en rupsen. Het is een fijne plek om beestjes te fotograferen. De vlindertuin beheert ook de wilde bijen tuin met bmx-route op het midden van het buikslotermeerplein. De vlindertuin hier op deze locatie wordt gebruikt voor groepscursussen en cursussen met open inschrijving. Deze locatie kun je ook bezoeken voor het aanbod aan vlinder en bijenplanten. Dit jaar zal dat wat minder voorradig zijn aangezien ik druk ben met beïnvloeden van groenbeleid. Maar schiet me vooral aan waar en wat te kopen, want dat weet ik wel! Vooral inheems, niet gecultiveerd en altijd biologisch en zonder gif, zoals dat hoort! Adresjes hiervoor heb ik! Ook hier is een plek om planten met QR-code af te rekenen. Deze vlindertuin vind je op buikslotermeerplein vlak naast de Pathe bioscoop.


>De Ontheemtuin

De vlindertuin op Buikslotermeerplein gaat weg en verdwijnt onder een gebouw. De hoogste tijd om groots uit de school te klappen over de insecten apocalyps. Om mensen echt in balans te laten komen met de natuur hebben we een culturele omslag nodig. We zijn met een GROOTS cultureel biodiversiteits project bezig om vlinders op de kaart te zetten. Binnenkort meer! Verwacht veel!

Zie voor dit project: www.ontheemtuin.nl


>Vlindertuin Van der Pekplein 

Deze tuin is gekraakt groen: dit voorheen hondenpoepveldje hebben we (helaas) zonder toestemming omgetoverd tot educatief, biodivers stadsparkje dat waarde heeft voor dieren en mensen. 

>Elke locatie van Vlindertuin Mot in Mokum is tijdelijk. De vlindertuin is blijvend op zoek naar een vaste locatie voor een vlindertuin incl educatieprojecten en planten kweek en -verkoop.